Rovatok

Éldegélünk, éldegélünk?

A Föld meg közben haldoklik? Ááá, nem lesz ez így jó...

... DE

most már sokkal jobb, hogy itt vagy!

Utolsó kommentek

Címkék

2.0 (1) absolut (1) álom (3) autó (3) bicikli (4) bikini (1) brad (1) bútor (1) celeb (3) charles (1) cipő (1) cunami (1) der (1) design (6) díj (2) dilemma (5) életmód (1) emmy (1) energia (1) érdekes (3) etikus (4) fairtrade (2) felmelegedés (3) fesztivál (1) floppy (1) föld (2) gárdony (1) gore (3) gorilla (1) greenpeace (1) grüne (1) gyerekmunka (1) hír (7) hybrid (2) jel (1) kemping (1) kongó (1) környezetbarát (1) közlekedés (2) lábnyom (3) london (1) metró (1) ökostrand (1) ötlet (13) peking (1) példa (1) punkt (1) recycle (7) reklám (3) sportbeach (1) style (3) szél (1) szomorú (1) szórólap (1) tanács (1) táska (5) tény (2) tipp (3) trendi (5) tudatos (1) víz (3) voltbolt (1) vuitton (1) wc (2) zöld (4) Címkefelhő

Bicikliutak: Budapest vs. Torontó

2007.06.19. 14:30 :: GreenGo

A torontói biciklisták megelégelték az évek óta húzódó, ám annál kevesebb eredménnyel járó központi bicikliút-építést, és saját kezükbe vették az irányítást! Ismerős a szituáció? Akkor olvass tovább!

Az Urban Repair Squad anonim szervezet tagjai gerilla-akcióba kezdtek májusban, melynek keretei között a hivatalos bicikliút-jelet és csíkokat festették fel az utakra így:

Természetesen ez a tevékenység illegális, és a város küzd ellene, eltünteti a festéseket ... ha észreveszi! (De mivel a hivatalos jelzést használják, így gyakran elkerüli az illetékes hatóságok figyelmét.) Illletve, még ha észre is veszik, legalább két hétbe telik mire eltakarítják, és addig a biciklisták boldogan használhatják az "újonnan kialakított" bicikliutakat!

Néhány szó az anyagi háttérről: a bicikliút-építő projekt alapköltségvetése 73 millió dollár volt (amiből egyébként már kifutottak); a város kb. 2000 dollárt költ arra, hogy eltakaríttassa a festéseket az egyes útszakaszokról - még akkor is, ha pont egy olyan részre festettek, ahova ők maguk is terveznek bicikliutat (!). Aztán a "tiszta" út ott áll, és várja, hogy fessenek rá...

Ez az egész akár lehetne vicces is, ha nem halálnak meg biciklisek amiatt, hogy nincs kijelölve számukra út, és így veszélyes helyzetekbe kényszerülnek.

Persze ezzel nem ötleteket akartam adni... ;), de az biztos, hogy a város számára a kérdés égetővé vált, kénytelenek vele foglalkozni, nem halogathatják tovább - évekig - a probléma megoldását!

Forrás: treehugger

 

Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés bicikli

A bejegyzés trackback címe:

https://gogreen.blog.hu/api/trackback/id/tr92101647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása