Rovatok

Éldegélünk, éldegélünk?

A Föld meg közben haldoklik? Ááá, nem lesz ez így jó...

... DE

most már sokkal jobb, hogy itt vagy!

Utolsó kommentek

Címkék

2.0 (1) absolut (1) álom (3) autó (3) bicikli (4) bikini (1) brad (1) bútor (1) celeb (3) charles (1) cipő (1) cunami (1) der (1) design (6) díj (2) dilemma (5) életmód (1) emmy (1) energia (1) érdekes (3) etikus (4) fairtrade (2) felmelegedés (3) fesztivál (1) floppy (1) föld (2) gárdony (1) gore (3) gorilla (1) greenpeace (1) grüne (1) gyerekmunka (1) hír (7) hybrid (2) jel (1) kemping (1) kongó (1) környezetbarát (1) közlekedés (2) lábnyom (3) london (1) metró (1) ökostrand (1) ötlet (13) peking (1) példa (1) punkt (1) recycle (7) reklám (3) sportbeach (1) style (3) szél (1) szomorú (1) szórólap (1) tanács (1) táska (5) tény (2) tipp (3) trendi (5) tudatos (1) víz (3) voltbolt (1) vuitton (1) wc (2) zöld (4) Címkefelhő

Dilem-ma: járjunk-e bringával dolgozni?

2007.06.26. 15:50 :: GreenGo

Ez egy olyan kérdés, mellyel kapcsolatban elég régóta nem tudok dűlőre jutni, mert az alábbi aggályaim vannak:

- meg fogok halni, mert elütnek az első egy héten; full kiizzadva hogy dolgozzak egész nap/hordjak magammal folyamatosan váltóruhát?!; a bicikli nem olyan olcsó, és mi van, ha ellopják; az időjárás kiszámíthatatlan; túl nagy a szmog (és akkor több a kár, mint a haszon?!), túl dimbes-dombos helyen lakom/ha ilyen helyre kell mennem fel sem tudok tekerni stb.

DE:

- azért elég jó ez a szabadság érzés, hogy nem vagy senkihez kötve, nem kell várnod, oda és akkor mész amikor akarsz; max. a saját izzadtságszagodat érzed; sport, mozgás, egészség meg minden; sokszor sokkal gyorsabb mint bármilyen más közlekedési eszköz stb.

Szóval én nem tudom eldönteni, te?

(Egyébként van a témában egy érdekes cikk a Guardian-ben, melyben Emily Thornberry brit parlamenti képviselőnő 10 pontban elmélkedik azon, hogy de igen, miért járjunk bringával. És egy érdekesség a cikkéből: bizonyított tény, hogy ha bukósisakban tekersz, akkor az autósok sokkal közelebb mennek hozzád előzéskor, így nő a balesetveszély!)

1 komment

Címkék: dilemma bicikli

A bejegyzés trackback címe:

https://gogreen.blog.hu/api/trackback/id/tr83106350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

d · http://eskuvoeslakodalom.blogspot.com/ 2008.04.15. 12:47:39

Én kb egy hónapja bringával járok dolgozni Budapesten. A 10 km-t 35 perc alatt lehet letekerni, közepes tempóban. A téli 3*-i átszállás és 60 perc menetidő után nagyon élvezetes végigmenni a rakparton. Vidéki városokban, falvakban ez nem lenne kérdés, de azt mondom, Pesten is megvalósítható. Persze munkahely- és életvitel függő, de nem lehetetlen.
süti beállítások módosítása