Rovatok

Éldegélünk, éldegélünk?

A Föld meg közben haldoklik? Ááá, nem lesz ez így jó...

... DE

most már sokkal jobb, hogy itt vagy!

Utolsó kommentek

Címkék

2.0 (1) absolut (1) álom (3) autó (3) bicikli (4) bikini (1) brad (1) bútor (1) celeb (3) charles (1) cipő (1) cunami (1) der (1) design (6) díj (2) dilemma (5) életmód (1) emmy (1) energia (1) érdekes (3) etikus (4) fairtrade (2) felmelegedés (3) fesztivál (1) floppy (1) föld (2) gárdony (1) gore (3) gorilla (1) greenpeace (1) grüne (1) gyerekmunka (1) hír (7) hybrid (2) jel (1) kemping (1) kongó (1) környezetbarát (1) közlekedés (2) lábnyom (3) london (1) metró (1) ökostrand (1) ötlet (13) peking (1) példa (1) punkt (1) recycle (7) reklám (3) sportbeach (1) style (3) szél (1) szomorú (1) szórólap (1) tanács (1) táska (5) tény (2) tipp (3) trendi (5) tudatos (1) víz (3) voltbolt (1) vuitton (1) wc (2) zöld (4) Címkefelhő

A legjobb táskák ever: bags of goodwill

2007.09.19. 12:10 :: GreenGo

Ki ne emlékezne az I'm not a Plastic Bag fiaskóra, amit már korábban is tárgyaltunk itt a blogon. Mindenesetre, egy haszna biztos volt az egésznek: világszerte felhívta a figyelmet arra, hogy mennyivel jobb+stílusosabb, ha saját kis vászontáskáinkkal járunk vásárolni, mint ha a különböző boltok rondábbnál rondább nejlonszatyraival válunk reklámhordozókká.

De most! Megtaláltuk az igazit... végre. Íme:

 Az angol twentytwentyone design stúdió kezdeményezése a bags of goodwill (a "jóakarat/jóindulat táskái - welcome, ha valaki tudd jobb szót rá:), valójában szintén a fentiekre hívja fel a figyelmet, azzal kiegészítve, hogy a táskák alapanyagának mindegyike méltányos kereskedelemből származik (azaz senkit sem zsákmányoltak ki, nem dolgoztattak gyerekeket lsd. Anya Hindmarch stb. ). A stúdió azzal a felhívással fordult számos világhírű tervezőhöz, hogy tervezzk meg a 21. század bevásárló táskáját, mely tükrözi saját filozófiájukat a dizájnról és annak felelősségéről. Végül 40 híres tervező alkotta meg saját művét, melyek MÁTÓL szeptember 25-ig kerülnek kiállításra a London Design Fesztiválon.

A dolognak egy szépséghibája van: mindössze egy-egy darab készült ezekből a remekművekből, melyekre a kiállítással egyidőben licitálni lehet, a  befolyt összeget pedig a Fairtrade Foundation-nek adják, mely az Egyesült Királyságban küzd a méltányos kereskedelemért. Így hát persze a szépséghiba nem is szépséghiba, hanem nagyon örülünk neki, csak sajnos nem valószínű, hogy a szerző esélyes lenne bármelyik licit nyertesévé válni.

Mindenesetre a személyes kedvenc az El Ultimo Grito modell, és ha valahogy hozzánk kerülne, hát biztos addig hordanánk, míg le nem szakad a vállunkról. 

Szólj hozzá!

Címkék: design táska london fairtrade style etikus

A bejegyzés trackback címe:

https://gogreen.blog.hu/api/trackback/id/tr74170224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása