Rovatok

Éldegélünk, éldegélünk?

A Föld meg közben haldoklik? Ááá, nem lesz ez így jó...

... DE

most már sokkal jobb, hogy itt vagy!

Utolsó kommentek

Címkék

2.0 (1) absolut (1) álom (3) autó (3) bicikli (4) bikini (1) brad (1) bútor (1) celeb (3) charles (1) cipő (1) cunami (1) der (1) design (6) díj (2) dilemma (5) életmód (1) emmy (1) energia (1) érdekes (3) etikus (4) fairtrade (2) felmelegedés (3) fesztivál (1) floppy (1) föld (2) gárdony (1) gore (3) gorilla (1) greenpeace (1) grüne (1) gyerekmunka (1) hír (7) hybrid (2) jel (1) kemping (1) kongó (1) környezetbarát (1) közlekedés (2) lábnyom (3) london (1) metró (1) ökostrand (1) ötlet (13) peking (1) példa (1) punkt (1) recycle (7) reklám (3) sportbeach (1) style (3) szél (1) szomorú (1) szórólap (1) tanács (1) táska (5) tény (2) tipp (3) trendi (5) tudatos (1) víz (3) voltbolt (1) vuitton (1) wc (2) zöld (4) Címkefelhő

Dilem-ma: a munkahelyi WC-kről

2007.10.04. 10:52 :: GreenGo

A szerző már egy ideje gondolkodik azon, hogy mi lenne a jó megoldás a munkahelyi, illetve egyéb nyilvános wc-k világításával kapcsolatban. Sokszor tapasztalható, hogy embertársaink nem kapcsolják le ezekben a mellékhelyiségekben a villanyt, így ezek folyamatosan égnek, akár napokig is egyfolytában, iszonyú sok áramot használva teljesen feleslegesen. Tehát megállapíthatjuk, hogy magunkban kevésbé bízhatunk ezen a téren (sem).

Ideális megoldásnak gondolhatnánk az érzékelős wc-ket - jelen munkahelyünkön is van egy ilyen opció - ennek viszont az a hatalmas hátránya van, hogy ha több időt töltünk egy helyben különösebben nagy mozgás nélkül (mely lássuk be, a hely funkciójából adódóan előfordulhat), akkor egyszerűen lekapcsol a villany, és mi meg ott ülünk, mint sz*r a fűben, és hát egyéni találékonyságunkon múlik, hogy hogy jövünk ki egy ilyen szituációból. Így aztán nem meglepő, ha ezt az opciót ritkábban választjuk.

Esetünkben a másik opció egy olyan megoldású mosdó, mely egy előtérből és 2 wc-ből áll, az egy darab villanykapcsoló pedig az előtérben található. Így gyakran előfordul, hogy az energia megtakarítására irányuló áldásos tevékenységünk kapcsán rákapcsoljuk a villanyt a másik helységben tartózkodó társunkra, így meglehetősen kellemetlen helyzetbe hozva őt.

Szóval nem tudom, mi lenne a tökéletes megoldás. Mindenesetre míg ki nem fejlesztik azt, vagy ha már máshol van, el nem terjesztik kis hazánkban, jó lenne, ha kicsit oda tudnánk figyelni erre, mert szerintem különösebb statisztikai adatok nélkül is gondolhatjuk, hogy ez milyen mértékű pazarlás.

Szólj hozzá!

Címkék: dilemma wc

A bejegyzés trackback címe:

https://gogreen.blog.hu/api/trackback/id/tr47185523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása