Rovatok

Éldegélünk, éldegélünk?

A Föld meg közben haldoklik? Ááá, nem lesz ez így jó...

... DE

most már sokkal jobb, hogy itt vagy!

Utolsó kommentek

Címkék

2.0 (1) absolut (1) álom (3) autó (3) bicikli (4) bikini (1) brad (1) bútor (1) celeb (3) charles (1) cipő (1) cunami (1) der (1) design (6) díj (2) dilemma (5) életmód (1) emmy (1) energia (1) érdekes (3) etikus (4) fairtrade (2) felmelegedés (3) fesztivál (1) floppy (1) föld (2) gárdony (1) gore (3) gorilla (1) greenpeace (1) grüne (1) gyerekmunka (1) hír (7) hybrid (2) jel (1) kemping (1) kongó (1) környezetbarát (1) közlekedés (2) lábnyom (3) london (1) metró (1) ökostrand (1) ötlet (13) peking (1) példa (1) punkt (1) recycle (7) reklám (3) sportbeach (1) style (3) szél (1) szomorú (1) szórólap (1) tanács (1) táska (5) tény (2) tipp (3) trendi (5) tudatos (1) víz (3) voltbolt (1) vuitton (1) wc (2) zöld (4) Címkefelhő

A Nintendo egy nagy nulla a Greenpeace szerint

2007.11.30. 10:20 :: GreenGo

A Nintendo az első cég amit a Greenpeace 0-ra értékelt a káros vegyianyagok felhasználását és az újrahasznosítást mérő Guide to Greener Electronics alapján. A Greenpeace 2006 augusztusa óta a piacvezető PC, mobiltelefon, TV és játékkonzol gyártókat vizsgálja ebben a tanulmányban a fentiek alapján.

Az értékelésbe többé nem tartozik bele, hogy melyik vállalat milyen hitvallásokat tesz vagy mennyire elkötelezett a "jövőben" a környezetvédelem mellett, csak tisztán az számít, hogy az adott termékek mennyi káros anyagot tartalmaznak, illetve mennyire támogatják ezek újrahasznosítását. 

A tizes skálán rossz helyezést ért el még a Microsoft, a Philips és a Sharp, az első között 7.7 ponttal a Sony Ericsson és a Samsung szerepel, melyek most vették át a vezetést a 7.3 pontos Nokiától.

Kérdés viszont, hogy ez az értékelés mennyire lesz szempont azok számára, akik a karácsonyfa alá az új Nintendo Wii-t szánják. Hát reménykedjünk.

A tanulmányról bővebben és a teljes skála itt.

Fotó: Greenpeace, Natalie Behring - Kínai kisgyerek elektronikus hulladéktengerben

Forrás: Greenpeace, www.newconsumer.com

Szólj hozzá!

Címkék: greenpeace recycle

A bejegyzés trackback címe:

https://gogreen.blog.hu/api/trackback/id/tr56247636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása