Rovatok

Éldegélünk, éldegélünk?

A Föld meg közben haldoklik? Ááá, nem lesz ez így jó...

... DE

most már sokkal jobb, hogy itt vagy!

Utolsó kommentek

Címkék

2.0 (1) absolut (1) álom (3) autó (3) bicikli (4) bikini (1) brad (1) bútor (1) celeb (3) charles (1) cipő (1) cunami (1) der (1) design (6) díj (2) dilemma (5) életmód (1) emmy (1) energia (1) érdekes (3) etikus (4) fairtrade (2) felmelegedés (3) fesztivál (1) floppy (1) föld (2) gárdony (1) gore (3) gorilla (1) greenpeace (1) grüne (1) gyerekmunka (1) hír (7) hybrid (2) jel (1) kemping (1) kongó (1) környezetbarát (1) közlekedés (2) lábnyom (3) london (1) metró (1) ökostrand (1) ötlet (13) peking (1) példa (1) punkt (1) recycle (7) reklám (3) sportbeach (1) style (3) szél (1) szomorú (1) szórólap (1) tanács (1) táska (5) tény (2) tipp (3) trendi (5) tudatos (1) víz (3) voltbolt (1) vuitton (1) wc (2) zöld (4) Címkefelhő

Tipp: RAKD TELE!

2007.06.12. 17:55 :: GreenGo

És ez majdnem mindenre igaz. Gondoltál már arra, hogy mennyivel környezetbarátabb, ha nem fél adaggal indítod el a mosó vagy a mosogatógéped? Ha megvárod, amíg megtelik, vizet és energiát spórolsz! És persze a géped is sokkal tovább bírja majd, mert hosszabb idő alatt megy tönkre!

A legjobb persze az lenne, ha a kocsidat is teleraknád másokkal, és úgy indulnál vele reggelente! Erre buzdítják a kedves állampolgárokat Angliában is, ahol most csütörtökön (június 14.) lesz a "National Liftshare Day", mely jó alkalom arra hogy mindenki elkezdje ezt az áldásos tevékenységet. De miért is olyan jó ez? A http://liftshare.org/nlsd.asp szerint ha egy éven keresztül megosztod másokkal az autódat kb. 1000 fontot (kb. 375.000 forintot) spórolsz magadnak és átlagosan 1 tonnával (!) kevesebb szén-dioxidot bocsátasz ki. Plusz! Nem esne jól, ha mondjuk az 5-ből 3 napon nem neked kellene a vezetőülésben ülnöd a dugóban, hanem nyugodtan olvashatnál vagy aludhatnál út közben? És a legjobb, hogy nem is olyan nehéz elkezdeni: ha nagyobb cégnél dolgozol, akkor szinte biztos, hogy vannak kollégák, akik a közeledben laknak, nem is kell mást tenned, csak írj egy kör e-mailt. Ha minden jól megy, pénzt spórolsz, kevésbé szennyezed a környezeted és csökkented a forgalmat is!

Ilyen szempontból persze a BKV is ideális megoldás, mert az aztán jól tele van rakva mindig! 

Szólj hozzá!

Címkék: tipp autó

A bejegyzés trackback címe:

https://gogreen.blog.hu/api/trackback/id/tr1593378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása