Rovatok

Éldegélünk, éldegélünk?

A Föld meg közben haldoklik? Ááá, nem lesz ez így jó...

... DE

most már sokkal jobb, hogy itt vagy!

Utolsó kommentek

Címkék

2.0 (1) absolut (1) álom (3) autó (3) bicikli (4) bikini (1) brad (1) bútor (1) celeb (3) charles (1) cipő (1) cunami (1) der (1) design (6) díj (2) dilemma (5) életmód (1) emmy (1) energia (1) érdekes (3) etikus (4) fairtrade (2) felmelegedés (3) fesztivál (1) floppy (1) föld (2) gárdony (1) gore (3) gorilla (1) greenpeace (1) grüne (1) gyerekmunka (1) hír (7) hybrid (2) jel (1) kemping (1) kongó (1) környezetbarát (1) közlekedés (2) lábnyom (3) london (1) metró (1) ökostrand (1) ötlet (13) peking (1) példa (1) punkt (1) recycle (7) reklám (3) sportbeach (1) style (3) szél (1) szomorú (1) szórólap (1) tanács (1) táska (5) tény (2) tipp (3) trendi (5) tudatos (1) víz (3) voltbolt (1) vuitton (1) wc (2) zöld (4) Címkefelhő

Az első lépés, mielőtt besokallnál!

2007.06.18. 14:10 :: GreenGo

Azt hiszem nem vagyok egyedül azzal az érzéssel, hogy mostanában egyre több helyről érnek bennünket az olyan infok, hogy a globális felmelegedés katasztrófával fenyeget, kontinensek tűnnek el, megváltozik a Föld éghajlata és élővilága, kihal az emberiség, mert nem lesz elég víz, kőolaj stb. és ezért most meg kell változtatnunk az egész életünket, vagyonokat kell költenünk arra, hogy környezetbaráttá tegyük a házunkat, meg hogy csak bioélelmiszereket együnk, mielőtt belehalunk a tartósítószerekbe és a mesterséges színezékekbe, és még hosszan sorolhatnánk a hasonlóan demagóg híreket és módszereket. Még csak nem is ezek valóságalapjában kételkedem igazán, hanem hogy ezek oda vezetnek, hogy azt gondoljuk, mi úgyis kevesek vagyunk ahhoz, hogy változtassunk mindezen, így aztán jól nem is teszünk semmit...

PEDIG! Ez tényleg az a téma, ahol igazán az számít, hogy csak egy kicsit figyelj oda jobban. És hogy miért? Mert az egész abból indul, hogy azért tudjuk ilyen szinten károsítani a környezetünket, mert van rá pénzünk. És ha kicsit belegondolsz, ez tényleg így van. Ha nincs pénzed autóra, nagy házra, repülőutakra, hatalmas hétvégi bevásárlásokra, akkor máris mennyivel környezetbarátabb leszel hirtelen! De a cél nem ez, hanem az, hogy hogy használod fel ezt a pénzt!

Ehhez az első lépés, hogy tudd mit kell tenned! (És még lesz 9 másik a későbbiekben!) Néhány hasznos link, ahol tényleg egyszerű formában olvashatsz azokról a dolgokról, amikkel a legjobban tudod befolyásolni a környezetedet!

- először is olvasd a gogreen.blog.hu-t! :)))

- aztán ezt: http://www.treehugger.com/gogreen.php, itt rengeteg tanács van arról, hogy az életed egyes területeit hogy tudod zölddé tenni!

http://www.idealbite.com/ ez az oldal is tele van van hasznos tippekkel!

- ha inkább filmeket néznél a témával kapcsolatban, akkor pl. BBC Planet Earth itt: http://www.bbc.co.uk/sn/tvradio/programmes/planetearth/prog_summary.shtml

- és néhány magyar oldal: www.humusz.hu, www.vedegylet.hu, www.zoldpc.hu, www.fairvilag.hu, www.tudatosvasarlo.hu - hogy csak néhányat említsünk a sok - és várhatóan egyre több ilyen oldalból!

Aztán, ha már sokat megtudtál minderről, akkor úgyis tudod, hogy mi az, amit be tudsz/akarsz építeni az életedbe!

Aztán, nemsokára jön a második lépés... 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: ötlet

A bejegyzés trackback címe:

https://gogreen.blog.hu/api/trackback/id/tr74100934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása