Rovatok

Éldegélünk, éldegélünk?

A Föld meg közben haldoklik? Ááá, nem lesz ez így jó...

... DE

most már sokkal jobb, hogy itt vagy!

Utolsó kommentek

Címkék

2.0 (1) absolut (1) álom (3) autó (3) bicikli (4) bikini (1) brad (1) bútor (1) celeb (3) charles (1) cipő (1) cunami (1) der (1) design (6) díj (2) dilemma (5) életmód (1) emmy (1) energia (1) érdekes (3) etikus (4) fairtrade (2) felmelegedés (3) fesztivál (1) floppy (1) föld (2) gárdony (1) gore (3) gorilla (1) greenpeace (1) grüne (1) gyerekmunka (1) hír (7) hybrid (2) jel (1) kemping (1) kongó (1) környezetbarát (1) közlekedés (2) lábnyom (3) london (1) metró (1) ökostrand (1) ötlet (13) peking (1) példa (1) punkt (1) recycle (7) reklám (3) sportbeach (1) style (3) szél (1) szomorú (1) szórólap (1) tanács (1) táska (5) tény (2) tipp (3) trendi (5) tudatos (1) víz (3) voltbolt (1) vuitton (1) wc (2) zöld (4) Címkefelhő

Al Gore a Rolling Stone magazinban!

2007.06.20. 12:30 :: GreenGo

Ha Mr. Gore így folytatja áldásos tevékenységét, akkor nagy esélye van rá, hogy lassan kis hazánkban sem bukott elnökjelöltként, hanem a klímaváltozás elleni küzdelem élharcosaként emlegessék. Erre okot ad többek között a Kellemetlen igazság (An Inconvenient Truth) című filmje, Assault on Reason című nemrég megjelent könyve, valamint részvétele a Virgin Earth Challenge és a Live Earth projektekben.

A Virgin Earth Challenge tulajdonképpen egy verseny 25 millió dolláros díjjal, melyet az nyer, aki megtalálja a hosszú távon működő megoldást a légkörben levő szén-dioxid és egyéb mérges gázok mértékének csökkentésére.

A Live Earth 2007.07.07-én megrendezésre kerülő világméretű esemény, mely szintén a klímaváltozásra hívja fel figyelmünket, több mint 100 közreműködő művész és mintegy 2 milliárd néző részvételével 9 városból közvetítve - de minderről később!

Most vissza a Rolling Stone-hoz! A legújabb számban egy rendkívül terjedelmes cikket olvashatunk (itt hallgathatunk) arról, hogy hogy is gondolja Al ezt az egészet. Már csak azért is érdemes egy-két pillantást vetni a cikkre, mert ő politikus létére is hisz abban, hogy a csodát nem fentről kellene várnunk, mindamellett, hogy nem is egy darab energiatakarékos izzóval fogjuk megmenteni a Földünket (de persze azért ez is segít). HANEM! Ha mindenki változtat egy kicsit, akkor ezzel változik a közvélemény is, amire viszont már a világ vezető politikusainak is oda kell figyelniük! És ő optimista: hisz abban, hogy egyre többen gondolkodnak így, egyre több ember figyel oda, egyre több médiumban kap helyet a téma - és lássuk be, mi, ha nem a Rolling Stone erre a legjobb példa?! - ezért van esély! Csak tennünk kell érte...

Források: treehugger, Rolling Stone, algore.com

Szólj hozzá!

Címkék: hír gore

A bejegyzés trackback címe:

https://gogreen.blog.hu/api/trackback/id/tr26102424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása